Friday, April 29, 2005

Tarian kata kata

Tarikanlah ritma itu...


Pada mata yang terlihat keanggunan dirimu
Jelas nyata masa ini aku terkaku
Hati cuma berkata tarilah apa yang ada
Badan merantai tak mahu bergerak

Pabila muzik bermain
Teralun ritma dan melodi yang membuatkan aku melayang

Aku masih di ceruk sudut gelap dan tiada sesiapa melihat
Kerlingan itu mula memanggil
Kaki kaku walau bisik hati semakin riang

Dia mula menari dgn kata-kata
Aku mencium haruman katanya
Walaupun berjuta-juta dihujung lidah tak dapat terucap
Hingga terlupa haruman itu adalah perangkap kala lalai
Tak daya berselindung kerna getar semakin menggamit benci

Masa ini hanya dapat ku tarikan hanya di maya sahaja..
Masa ini kembalikanlah diriku
Aku mahu pulang




Mohariz Hj Yaakup
Sungai Ramal
Kajang Selangor
4.59am
30/4/2005

5 Comments:

Blogger suhaimi sulaiman said...

My father and mother live in Sungai Ramal. Our house is right before ABIM once you turned left from the access road to ABIM. Datanglah makan ikan -- my dad's ikan dalam kolam tu melambak-lambak

11:25 PM  
Blogger Mohariz Yaakup said...

My father memang kenal ur father even ur father pernah datang ke rumah i. My father pernah baiki mesin jahit ur family.. By the way i'm looking foward to meet u. By the way Adnan Abu Hassan and Azlan Abu Hassan are staying in sg ramal...

4:52 AM  
Blogger SC said...

my mader oso know ur fader,but u donno my mader,i know those two braders..can i tumpang makan ikan oso? wah, name dropping pulak aku...

1:48 PM  
Blogger suhaimi sulaiman said...

Mohariz,

Wow... we should meet up then... pekena teh tarik kat mana-mana. I'm serious about the ikan thingy. We have 3 kolam ikan of tilapia merah and everyday we all dok makanlah sampai dah tak larat. I go back to Sg Ramal like once a week when I'm less busy. When I balik my mom will masak sambak ikan, sambal udang (manalah tak gemok) By the way, it's 019-382-2642. Adios for now.

SC,

Boleh jer, Who is your mader la? So u know my two braders la? They are fun people in a way though more sopan santun compared to me. Nak makan ikan call me anytime. Ciao.

9:11 PM  
Blogger Mohariz Yaakup said...

Makan Ikan Pak Sulaiman...Spasti nampaknya ko dengarkan saja la keenakan ikan kolam

11:13 AM  

Post a Comment

<< Home